Liki 70-vuotiaalle asemaravintolalle haetaan jatkajaa.

Assaroi Oy

Kun Rovaniemen Asemaravintola, kavereiden kesken Assa, avattiin Rovaniemen rautatieaseman avajaisten yhteydessä liki 70 vuotta sitten, vihkiäistilaisuuteen saapuneet vieraat totesivat, että ”kyseessä saattaa hyvinkin olla Suomen komein asemaravintola”.

Viimeisimmät 26 vuotta Assaa ovat johtaneet Kari ja Tiina Pyykkönen, jotka ovat kehittäneet ravintolaa, samalla säilyttäen talon alkuperäisen hengen. Toki siten, että se on palvellut aina kutakin aikaa ja ihmisten toiveita.

Nyt on tullut aika etsiä uusi jatkaja Rovaniemen Asemaravintolalle. Omistajien mukaan, on aika siirtää viestikapula seuraavalle yrittäjälle asemaravintolan pitkässä perinteessä. Kysymys kuuluukin, oletko sinä se, joka viestikapulan ottaa vastaan?

Assa on ihanteellinen työpaikka vaikkapa yrittäjäpariskunnalle, jonka toinen osapuoli hallitsee ravintolan salitoiminnot toisen osatessa keittiötyöt. Uusille omistajille riittää töitä niin paljon kuin he haluavat tehdä, mutta lisäksi vaaditaan 3–4 ammattilaisesta koostuva henkilökunta. Toki, tekemällä paljon töitä itse, liiketoiminnan tulosta voi kasvattaa.

Rovaniemen Asemaravintolan pääasiallisena asiakaskohderyhmänä on ollut koko ajan junamatkustajat. Toiminta on hyvin kansainvälistä, sillä esimerkiksi vuonna 2019 Assalla kävi asiakkaita 186 eri maasta. Koronaa edeltävänä aikana ulkomaalaisten osuus asiakkaista on ollut vuositasolla noin 15 prosenttia, marras–helmikuussa noin 30 prosenttia.

Junamatkustamisen tulevaisuus näyttää hyvältä – varsinkin tieto ja huoli ympäristön tilasta lisää junaliikennettä entisestään tulevaisuudessa. Näkymät Assan osalta ovat siis asiakasvirtojen suhteen varsin hyvät.

Tulevalle yrittäjälle digitaalisten markkinointikanavien osaaminen ja kiinnostus markkinointiin luo kasvun mahdollisuudet. Verkossa tiedottaminen on asemaravintolatoiminnassa ensisijaisen tärkeää, koska junamatkan aikana usein valitaan seuraavan aamiaisen tai päivällisen kohde. Nykyiset yrittäjät ovatkin järjestäneet Facebook-sivulla erilaisia kilpailuja sekä tiedottaneet niin matkailijoille kuin paikallisille asukkaille uusista ideoista ja tarjouksista.

Ravintola toimii vuokrakiinteistössä, mitä hallinnoi Senaattikiinteistöt.

Assalle on tehty kolme vuotta sitten täysremontti, joten uusi yrittäjä voi aloittaa toimintansa välittömästi ilman lisäinvestointien tarvetta. Nykyiset yrittäjät voivat olla myös mukana alkuvaiheen toiminnassa, jos niin halutaan.

Ravintolan tilat mahdollistavat aamiaistarjoilun, alacarten sekä ryhmä- ja joukkueruokailun. Varsinkin catering puolella on paljon kasvupotentiaalia. Hyvissä käsissä, nyt liki 70 vuotta toiminut Assa, voi kukoistaa myös seuraavat 70 vuotta. Sloganinsa mukaan, ”Assa on aina paikallaan”. Hypätkää siis mukaan ja ottakaa yhteyttä myyjään. Saatavilla on laaja  kattaus liiketoiminnan aloittamiseen liittyvistä tiedoista.

Rovaniemi, Lappi, Suomi

Ravintola

Verkkosivu: https://assaroi.com/

Ota yhteyttä yritykseen

Tai soita:
040 512 6957

Selaa muita myytäviä yrityksiä: